Met elke laag verf of strook behang die wordt aangebracht vullen nieuwe dromen, ambities en herinneringen de ruimtes in een gebouw. Totdat de laatste bewoner of werknemer de deur achter zich dichttrekt. Vanaf dat moment gaat de natuur, ongehinderd door een narratief, een alliantie aan met verpulverde verf en afbladderende kalk. In Hier woont alleen de tijd brengen Maarten Slagboom en zijn dochter Billie Slagboom gebouwen in beeld die door alles en iedereen zijn achtergelaten. Ze treffen er een zone van de verbeelding aan die het particuliere ver ontstijgt, een zone waar je je even nietig als levenslustig voelt. Want nergens is het leven meer aanwezig dan waar het is verdwenen.

Het boek Hier woont alleen tijd is verschenen bij uitgeverij Kyosei.


Klik hier om het boek te bestellen.

Geïnteresseerd in het kopen van ons werk? Wij exposeren van 1 tot en met 23 mei een selectie foto’s uit Hier woont alleen de tijd in galerie WOW Serieuze Zaken in Amsterdam. De foto’s zijn eenmalig en in beperkte oplage te koop. Bel voor het reserveren van een tijdslot met galeriehouder Rob Malasch: 06 288 46 909.

In de media:


Ruimte voor de verbeelding, artikel in het Financieele Dagblad
. Klik hier voor de online versie.

Een viering van het leven, artikel in Het Parool. Klik hier voor de online versie.

Vervallen huizen in het volle licht, artikel in het Nederlands Dagblad. Klik hier voor de online versie.

De magische aantrekkingskracht van verlaten gebouwen, interview op NPO Radio 1 / NPO2 in De Nieuws BV.

Het gesprek, interview in Opium op Radio 4, inclusief onze muziekkeuze.

Met Groenteman in de kast: Maarten en Billie Slagboom, podcast, in gesprek met Gijs Groenteman. Plus Gijs Groenteman over het boek in De Volkskrant.

Betty Asfalt Troost TV, in gesprek met Paul Haenen.

Schimmelpatronen als kunstwerken, artikel in het Algemeen Dagblad. Klik hier voor de online versie.

Humberto, uitverkiezing van ‘Hier woont alleen de tijd’ tot Radio 1 Non-fictie Boek van de Maand. Boekbespreking door Emma Louise Diest, gevolgd door telefoongesprek.

Maarten en Billie bezoeken over de hele wereld verlaten plekken, interview/reportage in EenVandaag.

 


‘Deze foto’s zijn zo vol stilte en spanning dat het haast hypnotiseert. Een boek dat je behoedzaam bekijkt, met ingehouden adem, om op de pagina’s niks in te laten storten.’
  –  Jaap Robben, schrijver.

‘Fabelachtig mooie foto’s vol schreeuwende stiltes. Ze behelzen het mysterie dat de ruimtes herbergen, en waarvoor de sleutel ergens diep in jezelf moet huizen.’  Roel Bentz van den Berg, schrijver en essayist.

‘Prachtige publicatie over de tijd die ons aangrijnst vanuit het verval van alles wat mensen bouwen, bij oplevering voor eeuwig en onkwetsbaar lijkt en met de tijd weer tot stof zal vergaan.’ – Ingmar Heytze, dichter.