Vierdelige docuroman waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum. Ontwikkeling en eindredactie.

De serie legt bloot wat er gebeurt als het noodlot zomaar ineens toeslaat. Een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding; het voltrekt zich binnen een seconde, maar het leven lijkt daarna in weinig meer op hoe het was. Ineens is dat lichaam stuk, als was het een apparaat.

In Stuk zien we hoe enkele patiënten werken aan het vormgeven van hun nieuwe leven. Wat blijft er van je over nu je oude leven in één klap voorbij lijkt? De serie, waarin ook enkele van de behandelaars worden gevolgd, vertelt hun verhaal als een roman: Stuk is non-fictie verteld als een kwalitatief hoogwaardige dramaserie. Dramatisch, ontroerend, spannend en beklemmend maar ook hoopvol en bevrijdend.

Regie: Jurjen Blick. Research: Soraya Pol.

gids-artikel

Lees de recensies in De Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw, Het Parool, De Groene Amsterdammer en NRC. En het juryrapport van de Zilveren Nipkowschijf 2019.

Meer informatie: vpro.nl/stuk